nieuws

Deventer bouwt nieuw stadskantoor

Geen categorie

Het college van B en W heeft zijn goedkeuring gegeven voor het voorontwerp voor het Stadhuiskwartier, het nieuwe stadskantoor van Deventer van architect Michiel Riedijk (Neutelings Riedijk Architects).

Deventer bouwt nieuw stadskantoor

Het bestuur kiest daarmee voor volledige nieuwbouw, waardoor de voormalige schouwburg, het oude stadskantoor en een school worden gesloopt. De nieuwbouw van Michiel Riedijk van Neutelings Riedijk Architecten kan begin 2013 starten.

De bouwtijd van het Stadhuiskwartier, een van de eerste grote binnenstadsprojecten in Deventer, wordt geschat op anderhalf jaar. De totale bouwkosten bedragen rond de 67 miljoen euro. Duurzaamheid en functionaliteit waren de redenen voor de keuze van volledige nieuwbouw. Deventer wilde bezuinigen op de exploitatielasten van de kantoorruimte voor 800 ambtenaren.

Reageer op dit artikel