nieuws

De wereld van Witte de With

Geen categorie

Van 9 tot en met 11 september claimen jonge Europese kunstenaars het gebied rond de Witte de Withstraat en het Museumpark in Rotterdam. De Wereld van Witte de With heeft Hidde van Schie en Lukas Fereiss uitgenodigd om het uitgangspunt voor het festival te formuleren. Beiden willen aantonen dat jonge kunstenaars de stad zien als een dynamische ruimte die kansen biedt voor creatieve en alternatieve oplossingen, voorbij de conventies van architectuur en stedelijke planning.

De wereld van Witte de With

 

Volgens hen gebruiken jonge kunstenaars de regels van de stedelijke ruimte in hun eigen voordeel. De publieke ruimte is van iedereen en daarmee ook van niemand. In dit vacuüm ligt het moment altijd bij diegene die het initiatief naar zich toetrekt: ‘The victory of the bottum-up approach’. Van Schie en Fereiss selecteerden gezamenlijk met het festival en de instellingen aan de kunstas de Rotterdamse en Europese kunstenaars die tijdens het festival samen met het publiek deze overwinning vieren, met kunst in de openbare ruimte, debatten en performances.

www.dewereldvanwittedewith.nl

 

 

Reageer op dit artikel