nieuws

De perfecte opgave voor een jong bureau

Geen categorie

Volgens Loes Veldpaus is het ontwerp voor de Faculty Club voor de Universiteit van Tilburg de ideale opgave voor een jong bureau: uitdagend en tegelijkertijd overzichtelijk. Qua omvang is het gebouw te vergelijken met een flinke villa. Van een afstandje lijkt het daar ook op: een modern vormgegeven villa in het bos, eenvoudig en luxueus.

De perfecte opgave voor een jong bureau

Voor het ontwerp van de Faculty Club grijpt Shift architecture urbanism terug op het meest aansprekende gebouwensemble uit de begin tijd van de campus, ontworpen door Jos. Bedaux. Teruggrijpen wil zeggen, ontwerpen in de geest van Bedaux. “Maar dan wel een architectonische herinterpretatie die geen retro is”, aldus projectarchitect Harm Timmermans.

Waar begint de herinterpretatie?

Veldpaus vindt dit een interessant gegeven en vraagt zich dan ook in haar artikel voor het septembernummer af: “Begint de herinterpretatie van een oeuvre of een gebouw bij de interpretatie van het gedachtegoed of bij de architectuur? De vraag is volgens haar of het gebouw (nog) beter was geworden wanneer meer was ingezet op de achterliggende ideeën.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan het artikel van Loes Veldpaus op pagina 30-36 van het nieuwe septembernummer.

 
Fotograaf René de Wit

Reageer op dit artikel