nieuws

Crowd funding Vechtclub XL geslaagd

Geen categorie

De initatiefnemers van de broedplaats Vechtclub in de Utrechtse wijk Overvecht hebben binnen drie maanden 65.000 euro investeringsgeld binnen gekregen voor Vechtclub XL. Zij kregen dit geld via crowdfundings website CrowdAboutNow.

Crowd funding Vechtclub XL geslaagd

Crowdfunding is een nieuwe manier van kapitaal verwerven, waarbij iedereen die wil bijdragen aan de totstandkoming van projecten kleine tot grote bedragen kan investeren. Met deze en eigen investeringen en een lening van de bank zal het nieuwe pand Vechtclub XL in fases worden ontwikkeld.

Vechtclub XL is de grotere opvolger van broedplaats Vechtclub, die de aanvragen niet aankan. Er zijn al meer dan honderd aanmeldingen voor het nieuwe gebouw. Initiatiefnemers Stortplaats van Dromen verwachten in december te kunnen starten met de verbouwing, waarvan de eerste twee fases nu zijn gefinancierd. Ze blijven op zoek naar financiering voor de rest.

Investeren via CrowdAboutNow is niet meer mogelijk nu de 100% bereikt is, maar voor degenen die toch nog willen investeren in de tweede bouwfase (lichte en zware werkplaatsen) is hiertoe nog de gelegenheid voor bedragen vanaf 500 euro. Dit is mogelijk tot en met 30 september (of tot er in totaal 100.000 euro is geïnvesteerd) wederom met een rendement van 14%. Dit gaat middels een contract en kan via investeer@vechtclub.nl.

Reageer op dit artikel