nieuws

Creative Valley wint Rietveldprijs 2011

Geen categorie

Casper Schuuring van GENT & MONK architecten heeft de Rietveldprijs 2011 gewonnen voor kantoorgebouw Creative Valley. De prijs wordt zondag 27 november uitgereikt.

Creative Valley wint Rietveldprijs 2011

Het is het eerste kantoorgebouw dat bekroond is met de Rietveldprijs, die tweejaarlijks wordt toegekend aan de architect van een bouwwerk dat op een bijzondere manier bijdraagt aan de gebouwde omgeving van de stad Utrecht.

De jury noemt Creative Valley ‘een bijzonder en opvallend gebouw op het kantorenpark Papendorp, te zien vanaf de A2’. Schuuring over het gebouw: “Creative Valley is flexibel en in staat zich blijvend te evolueren. Een goed gebouw is in evenwicht.”

Een feest om te werken

Bij de bouw van Creative Valley is uitgegaan van de behoeften van de toekomstige gebruikers. Het uitgangspunt is het idee van ‘het kantoor als ecosysteem’. In het gebouw huizen diverse organisaties. Overal worden ruimtes gedeeld, hebben medewerkers eigen werkplekken en kunnen elders in het gebouw werken, vergaderen en elkaar ontmoeten. Ook buiten, op een van de terrassen. “Het ontwerp stimuleert het delen van faciliteiten, interactie, samenwerken en informele contacten”, concludeert de jury. Dat deze aanpak werkt, blijkt uit het feit dat alle kantoren in Creative Valley, ondanks de toenemende leegstand, binnen drie maanden na oplevering volledig verhuurd waren. “Het is een feest om hier te werken en te verblijven”, besluit de jury.

Reageer op dit artikel