nieuws

CO architecten ontwikkelen plannen centrumplein Emmen

Geen categorie

Volgens CO architecten moet het nieuwe centrumplein in Emmen groen worden en de het plein naar de stad brengen. Zij maakten het plan ESplaza naar aanleiding van een oproep van de gemeente voor ideeën en suggesties voor een nieuw stadsplein.

CO architecten ontwikkelen plannen centrumplein Emmen

 

 

 

Het plein moet de verbinding vormen tussen het stadscentrum en het nieuwe toekomstige belevingspark waarin ook de nieuwe dierentuin opgaat. Het centrumplein brengt het groen van het park naar de stad.

Ondertunneling is in dit idee niet nodig. Er wordt volgens de architecten als het ware een dak gelegd over de Hondsrugweg en het Willinkplein. De Traverse wordt eveneens benut, het bouwwerk verdwijnt in het oppervlak van het nieuwe groene plein en wordt omgevormd tot een lange wandelweg over de groene vlakte waar klimmend en hangend groen langs de pilaren en het leistenen dak van de Traverse voor een prettige sfeer zorgt. Door het idee van CO architecten vervallen een aantal lastige en kostbare opgaven rond de Hondsrugweg.

CO architecten is een nieuwe architectenmaatschap waarbinnen wordt samengewerkt door de Emmer architecten Hendrik Klinkhamer, Michel Klawer en René Wittendorp. De nieuwe maatschap neemt vanaf 1 oktober met in totaal acht medewerkers haar intrek in het gebouw De Fabriek in Emmen.

Reageer op dit artikel