nieuws

Bureau B+B uit Amsterdam bouwt ‘fierljep’polder in China

Geen categorie

In Jinzhou, 430 kilometer ten noorden van Bejing krijgt een uitbreidingsgebied direct aan de kust van de Bonsaizee, het Jinzhou Longgiwan New Area. Onderdeel van deze uitbreiding is een park waarin Bureau B+B een ‘fierljep’-polder en een informatiecentrum bouwt. De poldertuin wordt in 2013 geopend tijdens de Jinzhou World Landscape Art Exposition.

Bureau B+B uit Amsterdam bouwt ‘fierljep’polder in China

 

 

In het informatiecentrum krijgen de bezoekers rode rubber laarzen en geeft een instructiefilm de bedoeling van het slootje springen weer. Een drie meter hoge dijk, dient naast bescherming van het grasland, ook als uitkijkpunt op de ‘springers’. De betonnen ruimte van het centrum met nissen en kijkgaten bevindt zich in de dijk en refereert aan een vestingwerk. Het groen gepigmenteerde beton en de spelonken die de ruimte van daglicht voorzien, maken het centrum al tot een belevenis voordat het werkelijke speelveld wordt betreden.

Tussen de slootjes van het speelveld ligt bloemrijk grasland. Gevarieerd maaibeheer zorgen voor dynamische en subtiele verschillen in de bodem en vochtbalans waardoor de weides van kleur verschillen. Het resultaat is een eilandenrijk van beemden met tredplanten, water- en oeverplanten, klavers en bloemen in het gras, dat gedurende de seizoenen verandert.

 

Reageer op dit artikel