nieuws

Bouw Amstelkwartier van start

Geen categorie

Met het slaan van de eerste paal van de Kwartiermeester, een ontwerp van OeverZaaijer Architectuur en Stedebouw is het startschot gegeven voor de bouw van het Amstelkwartier, de nieuwe woonwijk aan de Amstel. Hier realiseren gemeente en ontwikkelaars 1500 woningen, een basisschool, een klimaatneutraal hotel en een park langs de Amstel. De eerste woningen worden naar verwachting in 2013 opgeleverd.

Bouw Amstelkwartier van start

De nieuwe woonwijk is de eerste ontwikkeling in het gebied Overamstel die officieel van start is gegaan. In het Amstelkwartier is in de eerste fase ruimte voor 1500 woningen, 5500 vierkante meter vloeroppervlak voor werken en winkelen, een hotel, een kinderdagverblijf en een brede school. In een deel van de ruimten op de begane grond zal het mogelijk zijn om bedrijven te vestigen.

De gemeente realiseert aan de Amstel een openbaar park. Behalve het park komen er langs de Amstel horecavoorzieningen, een jachthaven en een drijvend zwembad. Dit bad, BadBuiten, is in de zomer van 2010 geopend en blijft tot en met 2012 op de huidige locatie bij café-restaurant Kaap Kot. In de toekomstige jachthaven met horeca zal een definitief drijvend zwembad kunnen komen te liggen.

 Leed platinum

Ook komt er een 4-sterren+ hotel met 22 verdiepingen en ruim 300 hotelkamers. Het gebouw krijgt een restaurant, een brasserie, een vergader/congresruimte en een businesslounge op de hoogste verdieping. Het hotel wordt klimaatneutraal gebouwd en geëxploiteerd. Mulderblauw architecten en Architectenbureau Paul de Ruiter werken in opdracht van Amstelside BV aan het ontwerp.

Reageer op dit artikel