nieuws

Autismehuis Zwolle opent deuren

Geen categorie

Naast alle dag- en weekendopvang voor kinderen hebben nu ook kinderen met autisme een eigen plek gekregen. Vorige week vrijdag opende in Zwolle het eerste Autismehuis van Nederland haar deuren. Arnoud Olie van Bureau B+O Architecten maakte het ontwerp. Behalve als opvang kunnen ouders en geïnteresseerden in het huis terecht voor informatie en advies over de stoornis.

Autismehuis Zwolle opent deuren

 

 

Omdat, volgens Arnoud Olie van Bureau B+O Architecten, de gebruikers behoeften hebben aan rust, regelmaat en ruimte, is het Autismehuis een ruim gebouw geworden met een grote interactie tussen de slaapkamers en de algemene ruimtes. Daarnaast sluit het gebouw door de eikenhouten veranda’s aan op het landschap. Het eikenhout refereert tevens aan het Eikenlaantje, waaraan het gebouw ligt.

Elk kind krijgt een eigen slaapkamer en zijn er veel afzonderlijke ruimtes waar geknutseld of gepraat kan worden. Volgens Olie is het interieur basic uitgevoerd “zodat de kinderen niet teveel impulsen krijgen”. De accentkleuren zijn voornamelijk blauw, groen en grijs.

Reageer op dit artikel