nieuws

Willem Hein Schenk nieuwe voorzitter BNA

Geen categorie

Met ingang van 1 september begint Willem Hein Schenk als nieuwe voorzitter van de BNA. Volgens de bond is Schenk “een aansprekende vertegenwoordiger van de beroepsgroep. Daarbij staat hij midden in de beroepspraktijk, is bevlogen en heeft een bindende persoonlijkheid.” Schenk gaat het voorzitterschap combineren met zijn werk als partner bij De Zwarte Hond.

Willem Hein Schenk nieuwe voorzitter BNA

 

 

Als voorzitter van de BNA gaat Willem Hein Schenk zich inzetten voor het goed doorkomen van de crisis, onder meer door kennisontwikkeling bij de bureaus en door samenwerking in de bouwketen te stimuleren. Schenk wil met zijn hele ziel en zakelijkheid de crisis tegemoet treden, gedreven door de maatschappelijke opgave en het oplossend vermogen van architecten. Schenk: “Zo kan de architectuur niet alleen een plek heroveren, maar ook meerwaarde bieden voor de maatschappij.”

Schenk is partner van bureau De Zwarte Hond, dat vestigingen heeft in Rotterdam, Groningen en Keulen. Recent gerealiseerde projecten zijn onder meer het faculteitsgebouw Bernoulliborg in Groningen en een woontoren op de Lloydpier in Rotterdam. Op dit moment zijn diverse projecten in uitvoering, waaronder het Cultureel Kwartier Assen en 400 studenteneenheden in Delft. Bij De Zwarte Hond zijn in de Nederlandse en Duitse vestiging tachtig mensen in dienst.

Schenk (1962) studeerde aan de TU Delft, waar hij in 1988 zijn opleiding tot architect voltooide. Hij werkte hij bij verschillende bureaus in binnen- en buitenland, alvorens in 1992 in dienst te treden bij Karelse Van der Meer Architecten. Bij dit bureau werd hij partner in 1997. Toen Karelse Van der Meer in 2004 van naam veranderde en De Zwarte Hond ging heten, werd Schenk partner en directielid.

Reageer op dit artikel