nieuws

Veel belangstelling voor RDM-campus

Geen categorie

Vanuit verscheidene landen is belangstelling getoond voor de techniek en de samenwerking in het onderwijs op de RDM Campus op Heijplaat in Rotterdam. Dat zegt directeur Gabrielle Muris van de campus.

Veel belangstelling voor RDM-campus

 

 

 

 

Op de oude werf werken onderwijsinstellingen, het bedrijfsleven en de overheid samen aan duurzame innovaties op het gebied van bouwen, mobiliteit en energie. Vanuit New York is er interesse getoond, omdat de stad ook een campus wil opzetten die zich richt op groene technologie, zegt Muris.

Zij gaf in de Amerikaanse stad eerder dit jaar een workshop over de opzet van de campus in Rotterdam. In het najaar volgt een tweede workshop. Vanuit Shanghai is vooral belangstelling getoond voor het onderwijsconcept op de campus, omdat zowel het middelbaar als het hoger onderwijs daar samenwerkt en vaak ook nog met mensen van de Technische Universiteit in Delft.

“De hele onderwijslijn is hier aanwezig. Om die op te zetten hebben wij een onderwijskundig model ontwikkeld. Studenten werken hier aan reële projecten. Waar mbo’ers misschien wat meer de praktijk doen, is het aan de hbo’ers om onderzoek te doen of ontwerpen te maken’’, licht Muris toe.

Niet alleen in New York en Shanghai is er belangstelling, instellingen in binnen- en buitenland zijn vol lof over de RDM Campus. Zo wordt er binnenkort op de oude werf van de RDM een internationale zomerschool gehouden voor architecten.

Reageer op dit artikel