nieuws

Utrecht binnen tien weken schoolgebouw rijker

Geen categorie

Vandaag is het startschot van de bouw van basisschool J.W. van de Meene, een ontwerp van JHK Architecten. Dankzij een modulair bouwsysteem waarbij door prefabricatie zo veel mogelijk in de fabriek wordt gemaakt wordt het schoolgebouw binnen tien weken gebouwd.

Utrecht binnen tien weken schoolgebouw rijker

 

 

 

De bouw van de J.W. van de Meeneschool is een gezamenlijke pilot van de gemeente Utrecht, schoolbestuur PCOU (Protestants Christelijk Onderwijs Utrecht), schooldirectie, kinderopvangorganisatie Ludens, aannemer Jan Snel en JHK Architecten. Wanneer deze bouwmethode succesvol is wil de gemeente Utrecht in de toekomst vaker gebruik maken van het modulaire bouwsysteem bij de bouw van schoolgebouwen.

De bouw gebeurt zoveel mogeljk tijdens de vakantieperiode van de school. De gebruikers van de buitenschoolse opvang hoeven slechts enkele maanden, in plaats van het gebruikelijke jaar, in een tijdelijk schoolgebouw onderdak te zoeken. Eind dit jaar verhuizen de leerlingen en leerkrachten terug naar hun vertrouwde locatie in een gloednieuw gebouw.

Reageer op dit artikel