nieuws

Uitdaging rond de CN-Tower in Toronto, Canada

Geen categorie

Voor wie nog niet genoeg spanning in zijn leven heeft kan altijd nog naar Toronto, Canada afreizen en daar een rondje langs de top van de CN-Tower lopen. Vanaf gisteren is het mogelijk om deze ‘trip’ op de 116e etage te maken. Denk niet dat je alleen bent in het zoeken van deze ervaring, sinds de kaartverkoop op 1 juni is gestart is reserveren vooraf noodzakelijk.
Toronto’s most extreme attraction celebrates its public opening

Uitdaging rond de CN-Tower in Toronto, Canada

 

De attractie bestaat uit een ‘hands-free’ wandeling op een 1,5 meter breed platform dat rond de toren loopt. De bezoekers zijn individueel via een harnas vastgebonden aan een veiligheidsrail. Speciaal opgeleide gidsen begeleiden de groepen van 6 personen en dagen de ‘thrillseekers’ uit hun persoonlijke grens op te zoeken door hun toe te staan voorover te leunen en de diepte in te kijken op onder andere Lake Ontario.

Toronto Edgewalk 

De hele ervaring duurt zo’n anderhalf uur waarvan 30 minuten is uitgetrokken voor de ‘buitenwandeling’. De tickets kosten 175,- Canadese dollars waarvoor je behalve een ervaring ook foto’s, een video en een certificaat rijker bent. Daarnaast bezoek je de hele CN Toren met zijn glazen vloer op de bovenste verdieping, dat (neem van mij aan) al een hele belevenis is. De ‘Edgewalk’ kan van maart tot oktober bij goed weer. De officiele opening is op 15 september, tenminste als er geen harde wind of storm is.

Reageer op dit artikel