nieuws

Uitbreiding Noorderparkkamer

Geen categorie

De Noorderparkkamer krijgt een extra paviljoen, de Noorderparkbar. De bar wordt ontworpen en uitgevoerd door bureau SLA en Overtreders-W. De bureaus troffen elkaar in de Noorderparkkamer waar de eerste schetsen, waarschijnlijk op een servetje, werden gemaakt.

Uitbreiding Noorderparkkamer

 

 

 

De stichting Noorderparkkamer organiseert in het Noorderpark in Amsterdam uiteenlopende projecten met als hoofddoel: mensen in de wijk met elkaar in contact te laten komen. Met de extra bar worden de mogelijkheden hiervoor uitgebreid en wordt het huidige gebouw in het geval van grote drukte wat ontzien.

Tijdens het proces worden bureau SLA en Overtreders-W bijgestaan door Young Designers, zij zorgen er voor dat het ontwerp- en maakproces in beeld wordt gebracht en wordt gekoppeld aan de sociale netwerken in Amsterdam Noord. Verder bouwt Jorrit Vein op zijn werf mee aan het project.

 Noorderparkauto

De bouwmaterialen worden via marktplaats advertenties bij elkaar gezocht en opgehaald met een bijzondere vrachtwagen. Alle aanbieders komen kort in beeld op de site. Behalve materialen worden ook verhalen verzameld. In de september wordt de bar gebouw en in oktober moet hij klaar zijn voor gebruik.

 Noorderparkkamer

De benodigde materialen worden via Marktplaatsadvertenties verzameld. Ook bij dakdekker Davy. Hij had zes lichtkoepels in de aanbieding.

 

Reageer op dit artikel