nieuws

Tracébesluit NS-station Arnhem moet over

Geen categorie

Tegen het besluit Sporen in Arnhem hebben omwonenden, de wijkvereniging en anderen vanaf het begin bezwaar gemaakt. Zij vrezen onder meer geluidsoverlast en trillingshinder.

Tracébesluit NS-station Arnhem moet over

 

 

 

Dat laatste is de hoogste bestuursrechter met hen eens: minister Schultz van Haegen (Infrastructuur) heeft te veel onzekerheid laten bestaan over de mate van trillingshinder die omwonenden zullen ondervinden en daarom is het hele tracébesluit vernietigd. De minister krijgt 26 weken de tijd om een nieuw besluit te nemen.

Bij Arnhem zijn meer sporen aangelegd om een hogesnelheidslijn en extra goederenvervoer richting Duitsland mogelijk te maken. Het karwei heeft enorm veel vertraging opgelopen, maar zou nu in september helemaal zijn afgerond.

Reageer op dit artikel