nieuws

Tentoonstellingen brengen 1 miljard in laatje

Geen categorie

Het internationale kunst- en cultuurevenement Holland Art Cities (HAC), dat van eind 2008 tot en met begin dit jaar liep, heeft ongeveer 5 miljoen bezoekers getrokken die gezamenlijk zo’n 1,1 miljard euro uitgaven.

Tentoonstellingen brengen 1 miljard in laatje

 

 

 

Dat heeft Blauw Research onderzocht. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) publiceerde de uitkomsten donderdag.

Tien musea deden mee aan het evenement dat was bedoeld om de grootste musea van de vier grote steden nadrukkelijk voor de buitenlandse toerist op de kaart te zetten. “Met 220.000 buitenlandse bezoekers die speciaal voor een of meerdere HAC-tentoonstellingen naar Nederland zijn gekomen, is de doelstelling ruimschoots gehaald”, aldus het NBTC.
De tien deelnemende musea zijn: Van Gogh Museum, Satellite Museum of Hermitage St Petersburg, Museum Catharijneconvent Utrecht, Gemeentemuseum Den Haag, Kunsthal Rotterdam, Het Mauritshuis Den Haag, het Rijksmuseum Amsterdam, het Stedelijk Museum Amsterdam en het het Centraal Museum in Utrecht.

De Nederlandse horeca, de hotellerie, musea en winkels hebben geprofiteerd. “Na het succes van Rembrandt 400 in 2006 hebben wij deze samenwerking opnieuw gecoördineerd en wij zijn zeer tevreden met het behaalde resultaat”, aldus Bernard Wientjes, in zijn hoedanigheid als voorzitter van de Stichting International Events Holland.

ANP

Reageer op dit artikel