nieuws

Studio Drift wint ZomerExpo 2011

Geen categorie

Met hun prikkelende en poëtische installatie bestaande uit ledlampen voorzien van paardebloempluisjes, won ontwerpduo Drift de ZomerExpo 2011. Deze prijs is uitgereikt door het Gemeentemuseum Den Haag, naar aanleiding van de expositie waarvoor amateurs en professionals werk in konden zenden.

Studio Drift wint ZomerExpo 2011

 

Alle bezoekers van de ZomerExpo konden in de voorafgaande weken hun favoriet kenbaar maken. Met grote meerderheid van stemmen won het werk Fragile Future van ontwerpduo Lonneke Gordijn en Ralph Nauta de publieksprijs van €10.000. De tweede prijs, € 7500, is gewonnen door Annemieke Alberts met haar schilderij (Be)Spiegelingen en de derde prijs van € 5000 ging naar Tilleke Schwarz voor haar werk Purr Chase.

De installatie Fragile Future van Studio Drift is een combinatie van natuur en techniek; het modulaire lichtsysteem bestaat uit koppelbare modules die op verschillende manieren aan elkaar te verbinden zijn. De modules zijn voorzien van leds, waarop paardebloemzaden zijn geplakt. In deze tactiele en complexe versmelting van natuur en technologie heeft geen van beide de overhand.

 
Links directeur Gemeentemuseum Den Haag Benno Tempel, Ralph Nauta en Lonneke Gordijn van Studio Drift, en Carlien Oudes van ArtWorlds.  

ZomerExpo is opgestart door het Gemeentemuseum Den Haag in navolging van de Summer Exhibition van de Royal Academy of Arts in Londen en de Canvas Collectie in Belgie. Hiermee wil directeur Benno Tempel een beeld geven van het artistieke talent van eigen bodem. Iedereen die beeldende kunst maakt, kon deelnemen aan de voorrondes. Allerlei verschillende disciplines waren toegestaan: van traditionele tekeningen tot moderne installatiekunst. Kunstenaars konden zich met maximaal drie kunstwerken inschrijven op de website voor 25 euro per kunstwerk.

Benno Tempel, directeur van het Gemeentemuseum Den Haag, zegt blij te zijn dat “ons publiek kwaliteit in kunst kan herkennen. Dat zegt niet alleen iets over de kwaliteit van de deelnemers, maar ook het publiek.”

Reageer op dit artikel