nieuws

Stadscamping Oase wint prijsvraag Zuidas / De Boog

Geen categorie

Ontwerpers A’dam en Another Architecture Office zijn met de overdekte stadscamping Oase, de winnaars van een prijsvraag voor de beste tijdelijke invulling van een terrein naast kantoorgebouw The Rock op de Zuidas in Amsterdam. Het tijdelijke gebouw met vijf etages zal behalve kampeerders ook een restaurant, een nachtclub en culturele activiteiten huisvesten.

Stadscamping Oase wint prijsvraag Zuidas / De Boog

 

 

De dienst Zuidas heeft het plan uitgekozen als winnaar van een prijsvraag voor de beste tijdelijke invulling van een terrein naast kantoorgebouw The Rock, een ontwerp van Erick van Egeraat. Een belangrijke eis was dat de voorziening het zakencentrum aantrekkelijker en levendiger maakt. De horeca richt zich nu vooral op kantoorwerkers, ’s avonds en in het weekeinde is de Zuidas uitgestorven.

Oase, een combinatie van kampeerflat, horeca en cultuur, zal de gewenste reuring brengen, zegt prijswinnaar Erik Hehenkamp van Ontwerpers A’dam. De initiatiefnemer van het plan mikt op nieuw publiek, onder wie buitenlandse toeristen, jongeren en studenten. Met mogelijke exploitanten zijn gesprekken gaande, aldus Hehenkamp. Over de precieze uitwerking van de plannen wordt nog overlegd.

Bron: Het Parool 

Reageer op dit artikel