nieuws

Prototyping festival in Kortrijk

Geen categorie

De Hogeschool West-Vlaanderen houdt van 29 augustus tot 2 september uitgebreide trainingen in prototyping. Het festival moet ‘designstad Kortrijk’ ook op vlak van prototyping op de wereldkaart plaatsen.

Prototyping festival in Kortrijk

De 45 deelnemers uit vijftien landen zijn vooral ontwerpers, architecten, ingenieurs en creatievelingen die de grenzen van materialen en machines zullen verkennen. Het is een actief programma waar de deelnemers veel zelf uitvinden. Realisaties van de studenten worden de hele week tentoongesteld in de expo corner van het gebouw.

Hoogtepunten

  • De Londenaar George Fereday komt zijn Blow Moulding Gun voorstellen: een pistool waarmee je experimentele plastic vormen kunt blazen.
  • Op maandag 29 augustus vindt een recycling workshop plaats, waarbij de deelnemers in één uur tijd in het containerpark aan de Graaf Karel De Goedelaan materialen moeten sprokkelen om met oude barbecues innovatieve barbecueconcepten te bedenken en te visualiseren.

Prototyping?

Prototypes zijn fysieke visualisaties, modellen of testuitwerkingen van ideeën. Prototyping wordt meestal gebruikt als om te kunnen communiceren over een nieuw ontwerp of om in een vroeg stadium fouten te traceren in een nieuw ontwikkelingsproces. Het ontwerpproces staat centraal in twee ontwerpopleidingen van Howest (bachelor- en masterniveau).

 

Reageer op dit artikel