nieuws

Pilotproject Het Nieuwe Studeren

Geen categorie

De Hogeschool van Amsterdam gaat samen met Steelcase onderzoek doen naar Het Nieuwe Studeren (HNS). De studenten van de opleiding Human Resource Management testen en ervaren komend schooljaar in een pilotproject deze interactieve manier van les geven. De Hogeschool wil met de resultaten beter inspelen op de behoefte van de studenten terwijl Steelcase hiermee meer inzicht krijgt in de doelgroep.

Pilotproject Het Nieuwe Studeren

 

Het Nieuwe Studeren gaat uit van de individuele behoeftes en capaciteiten van de leerlingen. Praktijklessen worden afgewisseld met theorie- en computergestuurde lessen, klassikaal onderwijs met groepswerk en individuele opdrachten.

Node Stoel NHS 

De Hogeschool van Amsterdam wil met de invoering beter aansluiten bij de behoeftes van de huidige en toekomstige generaties studenten die 24 uur per dag online zijn en technologie en social media volledig in hun dagelijks leven hebben geïntegreerd. Daarnaast kenmerken de nieuwe generatie studenten zich door het snel en veelvuldig schakelen tussen verschillende informatiebronnen en een hoge mate van interactie met hun omgeving kennen.

Node_HNS 

In het pilotproject maken de studenten gebruik van de door Steelcase speciaal voor het gebruik in de klas ontworpen node stoel. De door de studenten tijdens de pilot opgedane ervaringen zullen worden verzameld en gedeeld via Twitter en Facebook, via @SteelcaseatHvA.

Reageer op dit artikel