nieuws

NIO architecten ontwerpt app

Geen categorie

Steeds meer architecten hebben een app om hun bureau te promoten. NIO architecten, het bureau van Maurice Nio en Joan Almekinders, pakt het anders aan. De app van dit bureau is een creatief stuk gereedschap voor het aanleggen van een beeldbank. Medewerkers van het bureau, maar ook bezitters van de app, kunnen foto’s uploaden van het werk van NIO of gewoon inspirerende beelden doorsturen.

NIO architecten ontwerpt app

Het idee achter de iPhone app is eenvoudig: in een lijst staan foto’s van werk van NIO, inspirerende beelden of zomaar een willekeurig beeld. Gebruikers kunnen reageren op de foto’s en laten weten of ze ‘NIO’ of ‘NIONO’ zijn. NIO beschrijft de app zelf als een “verzamel applicatie voor onszelf en de gebruikers. Omdat we willen weten wat mensen vinden van ons werk, wat we moeten zien, waar we het moeten zien en zelfs wat we wel of niet zouden moeten bouwen.”

  

Gat in de markt voor architecten?

De lage resolutie van de geuploade foto’s en een paar kleine bugs maken het vooralsnog een niet heel serieuze app. De foto’s kunnen niet worden gedownload voor eigen gebruik, wat erg jammer is. Maar het idee is beter dan wéér een app waarbij je dezelfde informatie aantreft als op de website van een bureau. En omdat er interactie plaatsvindt tussen bureau en gebruiker, ververst de content zich regelmatig, waardoor de app niet na eenmalig gebruik zijn aantrekkingskracht verliest. Wellicht moeten andere architecten zich laten inspireren door NIO en hun conceptuele krachten ook eens richten op de groeimarkt van de apps.

Reageer op dit artikel