nieuws

Nieuwe Kuip lijkt onhaalbaar voor Feyenoord en Rotterdam

Geen categorie

Rotterdam en Feyenoord lijken een nieuwe Kuip te kunnen vergeten. De plannen om een nieuw stadion aan de Maas te bouwen, met een capaciteit van 80.000 plaatsen, kunnen de ijskast in. De kosten zijn voor de gemeente en de club te hoog.

Nieuwe Kuip lijkt onhaalbaar voor Feyenoord en Rotterdam

Dat Nederland het WK van 2018 niet kreeg toegewezen was de eerste domper.

Het stadion zou al minder plaatsen krijgen, maar nog wel doorgang vinden. Nu blijkt het stadion er helemaal niet meer te komen, zo meldt RTL Nieuws.

Alleen het opkopen van de benodigde grond kost al 170 miljoen euro. Zowel de gemeente als Feyenoord kan dat niet opbrengen. Coalitiepartij VVD zou nu met een ander plan komen. Een ander stadion, op een andere plek.

Om de plannen alsnog door te laten gaan, moet de gemeente Rotterdam een riskante lening aangaan en voor 150 tot 200 miljoen garant moeten staan. De financiële staat van Rotterdam blijkt echter onvoldoende om dit risico te nemen.

Stadionpark Rotterdam 

De gebiedsvisie voor de locatie van de Nieuwe Kuip is in opdracht van de Gemeente Rotterdam door Ontwerpatelier Stadionpark uitgevoerd. Dit multidisciplinaire team wordt aangevoerd door KCAP Architects Planners en werkt samen met dS+V en H+N+S landschapsarchitecten.

 

 

Reageer op dit artikel