nieuws

Nieuwe Engelse naam voor Bouwkunde TU/e

Geen categorie

De faculteit Bouwkunde van de TU/e krijgt een nieuwe Engelse naam. De faculteit heet vanaf woensdag 24 augustus ‘Department of the Built Environment’. Dat is momenteel nog ‘Department of Architecture, Building and Planning’. De Nederlandse naam blijft ongewijzigd.

Nieuwe Engelse naam voor Bouwkunde TU/e

 

 

De nieuwe naam dekt de “lading en breedte” van de faculteit beter dan de huidige opsomming, zegt dr. Paul Scholte, directeur bedrijfsvoering van Bouwkunde. “Bouwkunde gaat niet alleen over het bouwen van huizen en steden, maar over alle aspecten van de gebouwde omgeving, waaronder energieverbruik en –distributie, gezondheidsaspecten, het effect op het gedrag van mensen, etc.”

De aanzet tot de naamsverandering dateert volgens Scholte al van het opstellen van het ontwikkelingsplan voor de faculteit, vorig jaar. Er is echter voor gekozen om de naamswijziging met ingang van het nieuwe collegejaar door te voeren.

Alleen de Engelse naam van de faculteit verandert. Scholten: “De naam Bouwkunde is een heel sterk label, dat laat je niet zomaar vallen.”

Bron: Cursor TU/e

Reageer op dit artikel