nieuws

Nationale Kunst Loterij

Geen categorie

De kunstwereld is op zoek naar nieuwe initiatieven. Een daarvan is de Nationale Kunst Loterij die tot doel heeft de beeldende en overige kunst onder een groot publiek onder de aandacht te brengen. De nieuwe loterij gaat per 1 september van start.

Nationale Kunst Loterij

 

 

 

De opbrengst van de loterij komt ten goede aan de betrokken kunstenaars en erkende kunstinstellingen die kunstenaars in hun werk ondersteunen en begeleiden. Kunstenaars en culturele organisaties die werk ter beschikking stellen en mede zorg dragen voor de verkoop van loten, ontvangen – via een volledig transparante terugploegregeling – een vergoeding voor hun artistieke, organisatorische of promotionele bijdrage aan het welslagen van de loterij.

Deelnemers aan de loterij steunen de kunst, én maken kans op kunstprijzen naar keuze. Voor elke trekking wordt een prijzencatalogus samengesteld met een brede selectie van kunstwerken. Prijzen worden uitgekeerd in ‘DNKL Vouchers’ met een toegekende geldwaarde waarvoor kunst kan worden uitgekozen in de prijzencatalogus. Vouchers kunnen direct worden besteed, opgespaard, besteed aan meerdere kunstwerken of gedeeltelijk worden besteed en deels bewaard voor een latere aankoop.

 

 

Reageer op dit artikel