nieuws

Meyer en Van Schooten ontwerpt renovatie ASR

Geen categorie

Meyer en Van Schooten Architecten maakt het ontwerp voor de renovatie van het ASR-kantoor aan de Archimedeslaan in Utrecht. Het ontwerp van het Amsterdamse architectenbureau werd door de Raad van Bestuur van ASR unaniem gekozen als winnaar.

Meyer en Van Schooten ontwerpt renovatie ASR

 

 

In het ontwerp van MVSA blijven een aantal karakteristieke kenmerken van het ASR-pand behouden, maar er zal ook veel veranderen. Zo zal de betonnen gevel plaatsmaken voor glazen buitenwanden, waardoor er veel meer daglicht het gebouw binnenkomt. Om aan de lange termijn doelstelling te voldoen om het energieverbruik met 30 procent terug te brengen in 2020, worden technische installaties zoals klimaatbeheersing vervangen door moderne, energiezuinige apparatuur. Het ASR-gebouw wordt ook volledig ingericht op de Nieuwe Generatie Werken, met 2800 flexibele werkplekken voor 4000 werknemers.

Het ASR-gebouw is met een totale oppervlakte van 84.000 vierkante meter (63.000 m2 VVO) een van de grootste kantoorgebouwen van Nederland. In 2010 besloot ASR om het pand aan de Archimedeslaan te renoveren in plaats van een nieuw kantoor te bouwen. De renovatie past in de strategie van ASR om het aantal kantoorlocaties terug te brengen naar drie, met Utrecht als hoofdkantoor.

Eind 2015 moet het nieuwe ASR-kantoor klaar zijn.

Reageer op dit artikel