nieuws

Meubelbeurs IMM pakt Ideal Houses weer op

Geen categorie

Op de komende editie van de IMM, de internationale meubelbeurs in Keulen, zal het evenement Das Haus – Interiors on Stage worden georganiseerd. Het project heeft tot doel een kunstmatige woonsituatie te creëren binnen de beurshallen, een visie van bekende architecten en ontwerpers op het wooninterieur van de toekomst. In 2012 wordt het ontwerp gemaakt door Doshi Levien, bekend van hun werk voor Moroso en Cappellini.

Meubelbeurs IMM pakt Ideal Houses weer op

Nipa Doshi en Jonathan Levien

geven alle elementen van Das Haus – Interiors on Stage vorm, van de architecturale elementen tot het interieur en de buitenruimte, evenals de inrichting en aankleding van het huis. Het project zal te vinden zijn in het midden van de Pure Village-hal, op bijna 180 m². Das Haus – Interiors on Stage heeft een tweeledig doel volgens de beursorganisatie: het is zowel een ontwerpersprofiel als een visionaire blauwdruk voor hoe het huis van de toekomst er uit zou kunnen zien.

 
Het Ideal House van de Japanse ontwerper Naoto Fukasawa

Met dit project pakt de imm cologne de eigen traditie van de Ideal Houses weer op, die een aantal jaren geleden werd verlaten. Ieder jaar vroeg de beursorganisatie gerenommeerde architecten en ontwerpers een installatie te ontwerpen, die middenin de beurshallen prijkte. Architecten als Zaha Hadid en ontwerpers als Ronan en Erwan Bouroullec, Naoto Fukasawa, Joris Laarman en Hella Jongerius toonden zo hun visie op het wooninterieur van de toekomst.

Het initiatief en de uitnodiging aan Doshi Levien is afkomstig van de Nederlandse ontwerper Dick Spierenburg. Hij staat aan het hoofd van het creatieve team van de beursorganisatie en is ook verantwoordelijk voor het ontwerp van de Pure Village-hal.

 

Reageer op dit artikel