nieuws

Lowlands, meer dan een popfestival

Geen categorie

Ben jij een van de gelukkigen die op 19, 20 en 21 augustus naar Lowlands gaat neem dan gelijk een kijkje bij Premsela. Zij staan daar met een eigen ‘eetbare’, guerrillia gardening festivalinstallatie. Guerrilla gardeners veroveren de verwaarloosde publieke ruimte. Ze doen dit door kleinschalige acties. Hierdoor ontstaan kleine tuintjes op plekken in steden met weinig of geen groen.
Masters of Amateurism – Guerilla Gardening / Richard Reynolds from Premsela, The Netherlands Inst. on Vimeo.

Lowlands, meer dan een popfestival

Tijdens Lowlands kun je bij Premsela je eigen seedbombs maken, je eigen bier brouwen en leer je tuinieren zonder tuin. Met de groene buiten-apotheek van Marloes Bennekom leer je eigen middeltjes maken tegen allerlei (festival)kwaaltjes, zoals een kater, moeheid en buikpijn. Daarnaast maakt Marloes van planten en bloemen ook haargel, zonnebrand en anti-muggenzalf, handig als je je eigen toilettas bent vergeten.

 ReVolt House 

ReVolt House

Op het festivalterrein is ook het ReVolt House te bezoeken. Niet het echte huis, dat is er niet, het is een maquette op ware grootte van de inzending van de TU Delft voor de Solar Decathlon 2012-competitie.

 ReVolt House 

De maquette bestaat uit een cirkelvormige dubbelwandige tent van tien meter doorsnede. De buitenste wand draait naar de zon voor schaduw in de tent. De douche werkt op regenwater en algen zuiveren het drinkwater. Woonboten dienden ter inspiratie voor het ontwerp van het ReVolt House dat is bedoeld als drijvend huis dat draaiend de zon volgt.

ReVolt House

Reageer op dit artikel