nieuws

Kunstwerk Joseph Klibansky levert recordbedrag op

Geen categorie

Het kunstwerk ‘High Flyers’ van Joseph Klibansky (26) is onlangs van eigenaar verwisseld voor een bedrag van 34.350 euro. Nooit eerder is zoveel betaald voor het werk van een jonge, nog levende kunstenaar. Damien Hirst, de Britse (levende) kunstenaar behaalde ‘pas’ op zijn 31e een vergelijkbaar resultaat. Het kunstwerk van 260 x 110 cm is een van de meesterwerken uit de New Urban Wonderland series.

Kunstwerk Joseph Klibansky levert recordbedrag op

 

 

Klibansky staat bekend om zijn grootschalige, utopische stadsportretten die zijn opgebouwd uit honderden lagen fotografie, verrijkt met acrylverf en fluorescerende inkten, op museumkwaliteit katoen papier, bedekt met een vloeibare glaslaag, ‘3D liquid glass’. Vooral dit laatste zorgt voor een zeer bijzonder, driedimensionaal effect. Klibansky wordt gezien als de grondlegger van deze New Media Collage stroming en pionierde het gebruik van 3D liquid glass (vloeibaar glas) op kunst als veredelingstechniek.

 KlibanskyHigh Flyers van Joseph Klibansky

Zijn kunstwerken zijn inmiddels opgenomen in belangrijke prive- en bedrijfscollecties van over de hele wereld, waaronder de HSBC Bank, het VU Medisch Centrum, de Rabobank, de UBS Bank en AON. Vanuit de hele wereld vliegen verzamelaars naar zijn 1000m2 art studio in Naarden om de nieuwste werken van Klibansky te bemachtigen. Voor de liefhebbers, er is al een originele Klibansky vanaf 6.500 euro.

Goed nieuws voor liefhebbers van Klibansky’s werk, je kunt al een originele Klibansky bemachtigen vanaf €6.500,-.

 

Reageer op dit artikel