nieuws

Killer heels en goudglans in werkgebieden

Geen categorie

Op maandagochtend naar je werk en daar beginnen met een glaasje champagne of lunchen met exotische cuisine naast de Hollandse pot in de bedrijfskantine. Het zijn twee stellingen uit het glamourmanifest dat de Amsterdamse architecte Saskia Beer bedacht om het werkgebied Amstel III meer te laten sprankelen.

Killer heels en goudglans in werkgebieden

 

 

 

 

Gedwongen door de huidige economische barre tijden nam Beer het afgelopen jaar, gewapend met een paar goede hoge hakken en een subsidie van het Fonds BKVB, een kijkje in het werkgebied Amstel III in Amsterdam Zuidoost, een gebied waar alleen wordt gewerkt en volledig is ingericht op de auto. Na vijf uur is er geen mens meer is te bekennen. De hedendaagse professional voelt zich niet meer thuis in het gebied dat behalve imagoproblemen ook kampt met een aanzienlijke leegstand.

Volgens de jonge architect zijn zeven punten essentieel voor een leuk leven, en dus een aantrekkelijke leef- en werkomgeving. Zij gaat zich de komende tijd inzetten de verschillende partijen in het gebied te verrassen en te overtuigen het vestigingsklimaat te verbeteren. Kijk dus niet raar op als naast de grijze pakken ook killer heels in het gebied opduiken.

De zeven punten uit het manifest:
1. harde werkers verdienen champagne op een regenachtige maandagochtend
2. harde werkers verdienen goudglans naast tl-licht
3. harde werkers verdienen poëzie naast jaarrekeningen
4. harde werkers verdienen rozengeur naast uitlaatgassen
5. harde werkers verdienen de kans op een nieuwe romance tijdens de lunch
6. harde werkers verdienen exotische cuisine naast Hollandse pot
7. harde werkers verdienen killer heels naast grijze pakken

Saskia Beer richtte Voile architecten in 2009 op. Sinds 2010 richt Voile architecten zich onder leiding van Beer op Amstel III, wat begin 2011 resulteerde in de Glamourmanifest missie.

 

Reageer op dit artikel