nieuws

In memoriam: Luc Vrolijks

Geen categorie

Via Arcam bereikte ons het bericht dat de co-curator van de expositie ‘Glimpses – New York & Amsterdam 2040, stedebouwkundige Luc Vrolijks tijdens zijn vakantie in Brazilië op 52-jarige leeftijd is overleden.

In memoriam: Luc Vrolijks

 

 

 

De afgelopen 15 jaar werkte Luc onder andere aan het Masterplan Rijnboog in Arnhem, revitaliseringsplannen voor twee middelgrote steden in Engeland (Lowestoft en Great Yarmouth) met een teruglopende bevolking, een strategische visie voor vernieuwing van de Westelijke Tuinsteden in Amsterdam (PARKSTAD – MEER STAD + MEER PARK), een ontwerpstudie voor de New Yorkse Lower Bay en maakte hij deel uit van de Isocarp en Philips Think Tank voor ‘Liveable Cities’. Heel recent was hij betrokken bij Parkstad Limburg en adviseerde hij over de oprichting van een IBA voor deze regio, een strategische toekomstvisie voor de Stadsregio Arnhem-Nijmegen, een vernieuwingsstrategie voor de verduurzaming van stadsblokken in New York, en het uitwisselingsproject ‘Glimpses – New York & Amsterdam in 2040’.

In 2006 richtte Vrolijks in Amsterdam het bureau Urban Progress Studio op. Sinds de oprichting in 2009 van zijn New Yorkse evenknie Urban Progress Design werkte hij tevens aan uitwisselprogramma’s tussen Nederland en de VS, primair gericht op het uitwisselen van ‘best practices’ op het gebied van klimaatbestendigheid en strategische ruimtelijke ontwikkeling.

Voor de oprichting van Urban Progress Studio in 2006 werkte hij bij Urhahn Urban Design, waar hij sinds 1998 directeur was. In die periode leidde hij meer dan 70 binnenstedelijke vernieuwingsprojecten en lokale en regionale studies en plannen in Nederland, Engeland en Duitsland. Hieraan voorafgaand werkte hij tussen 1987 en 1996 aan internationale projecten op het gebied van klimaatbestendige stedelijke ontwikkeling, infrastructuur- planning en de preventie van natuurrampen. In die periode heeft hij in Benin, Indonesië, Fiji, Zwitserland en Nederland gewoond en gewerkt.

 

Reageer op dit artikel