nieuws

Hamburg, milieuhoofdstad van Europa

Geen categorie

Hamburg is de ecologische hoofdstad en is daarmee een van de prettigste steden ter wereld om in te wonen. Gedurende de Internationale Bauaustsellung die de stad in 2013 organiseert, wordt het onderzoek naar het huis van de toekomst nieuw leven ingeblazen.

Hamburg, milieuhoofdstad van Europa

 

 

 

De impuls hiervoor ligt in de opkomst van de multi-etnische samenleving en in de gevolgen die de klimaatverandering heeft voor de stedelijke energievoorziening.

In de IBA wordt met behulp van experimenten onderzocht wat deze veranderingen in energie en gebruik betekenen voor de typologie van stadswoningen. Om dit aanschouwelijk te maken verwacht de IBA Hamburg in 2013 ongeveer vijftig concrete projecten te kunnen opleveren.

 

Reageer op dit artikel