nieuws

Goes heeft eerste gecertificeerde passieve school

Geen categorie

‘De enige, eerste passieve school van Nederland’ noemt Rothuizen van Doorn ‘t Hooft Architecten Stedenbouwkundigen uit Middelburg ‘hun’ OdyZeeschool in Kloetinge in de gemeente Goes. De school biedt speciaal onderwijs voor leerlingen in de leeftijd van 6 tot 18 met gedrags- en/of psychiatrische problemen. school

Goes heeft eerste gecertificeerde passieve school

 

 

Het ontwerp van RDH gaat uit van een prikkelarme leeromgeving waarin deze leerlingen optimaal onderwijs kunnen genieten. Het gebouw is compact georganiseerd rondom twee patio’s met een oriëntatie die optimaal gebruik maakt van de zon. Om de warmtehuishouding optimaal te kunnen regelen is de gevel voorzien van een combinatie van vaste lamellen en een lamellenzonwering.

Het programma van diverse onderwijsruimten en een gymzaal is vormgegeven in twee onderscheidende volumes. De gevelbekleding bestaat uit met een antraciet plaatmateriaal in combinatie met verticale stroken hout die samen een contrast aangaan. Binnen is de hoofddraagconstructie van prefab betonwanden duidelijk afleesbaar. Het schoonwerk beton in combinatie met witte wanden en plafond geven een subtiele eenvoud aan het interieur. De kleuren groen en blauw duiden de verschillende onderwijsafdelingen en worden specifiek ingezet om de oriëntatie en identiteit te versterken.

Adviesbureau Nieman uit Eindhoven heeft de school getest en geconstateerd dat het gebouw voldoet aan de eisen die gesteld worden aan de luchtdichtheid van een gecertificeerde Passieve school.

 

Reageer op dit artikel