nieuws

Glasfeest in Leerdam

Geen categorie

De Najaars-Glasdagen in Leerdam vinden dit jaar plaats in het lange weekend van 9 tot en met 11 september. Er is onder meer een expositie van drijvende glazen objecten in het water voor de Glasblazerij en de bezoeker kan zijn eigen drinkglas ontwerpen.

Glasfeest in Leerdam

Déjeuner sur Linge is de installatie van Josja Caecilia Schepman in het water voor de Glasblazerij. De drijvende picknick is geïnspireerd op het schilderij Déjeuner sur l’Herbe van Manet (1863). De glazen objecten worden op zondag vanaf 16.30 uur geveild in De Glasblazerij door Hélène Besançon, conservator van het Nationaal Glasmuseum.

Arnout Visser verzorgt de glasworkshops Creëer je unieke drinkervaring. Laat je ideale drinkglas blazen: bedenk iets bijzonders en inspireer daarmee de glasblazers en jezelf. Reserveren vanaf 23 augustus, T 0345 614960, €30 p.p.

Verder biedt de Internationale Glaskunstbeurs met honderd stands de grootste collectie oude en moderne glasobjecten ter wereld en zijn er vele tentoonstellingen te zien, waaronder Crystal Jewels: sieraden voor in huis, met nieuwe ontwerpen van Carina Riezebos, Siem van der Marel, Menno Jonker en Richard Hutten.

 

 

Reageer op dit artikel