nieuws

Gevel in twee uur wind- en waterdicht

Geen categorie

In Ommen is een project opgeleverd waar in zeventig dagen een compleet nieuwe gevel is geplaatst bij negentig appartementen, zonder dat de bewoners hun huis hoefden te verlaten. De EPC van de appartementen isverbeterd met 25 procent.

Gevel in twee uur wind- en waterdicht

De renovatie vond plaats in serviceflat De Stadshagen in Ommen, die bestaat uit twee torens met een tussengebouw. Met bouwjaar 1969 voldeed de flat qua isolatie niet meer aan deze tijd. De renovatiemethode is ontwikkeld door Van den Berg Architecten. Aannemer van het project is Kroes en Co Bouwbedrijf.

In twee uur wind- en waterdicht

Van den Berg Architecten heeft de flat opgedeeld in negen elementen die functioneerden als ‘minirenovatieprojecten’. De grootste werkzaamheden kostten per element een dag. Eerst werd de binnenzijde van de gevel vrijgemaakt en voorzien van een stofschot. Daarna werden prefab puien geplaatst, waarmee de appartementen in twee uur wind- en waterdicht waren. De volgende dagen werd het binnen- en buitenwerk verder afgewerkt. Door deze aanpak was de doorlooptijd 0,78 dag per appartement.

Reageer op dit artikel