nieuws

Gebouw als een boek

Geen categorie

Zoetermeer krijgt een gebouw dat sluit als een boek. LIAG Architecten maakten voor het productieapparaat en kantoor van NBD/Biblion, dienstverlener voor bibliotheken en mediatheken, een ontwerp voor een nieuwe huisvesting.

Gebouw als een boek

 

 

 

Het gebouw heeft van de ontwerpers rondingen in de gevel gekregen waardoor het wordt opgenomen in zijn omgeving. Gevelbanden accentueren de verdiepingen. Daarnaast laten zij de kantoorruimten vloeiend uit de productieruimte naar voren komen.

De getrapte invulling tussen de gevelbanden tonen naast een zakelijke en strakke gevel ook een kleurenspel waarbij de verschillende kleurvlakken boekenruggen voorstellen. De gevelbanden transformeren hierdoor als het ware in boekenplanken met een ruim assortiment boeken van verschillende diktes. Daarnaast dienen de panelen eveneens als zonwering.

LIAG Architecten plaatsten deze panelen in verschillende richtingen waardoor de gevel gekleurde fracties krijgt die mee lijken te bewegen wanneer men rondom het gebouw beweegt.

 

Reageer op dit artikel