nieuws

Expositie Eduardo Souto de Moura in Kortrijk

Geen categorie

In Kortrijk is in oktober een tentoonstelling te zien over de Portugese toparchitect Eduardo Souto de Moura. De expositie, samengesteld door Andre Campos, rechterhand van Souto, toont onder meer de vijftig projecten die Souto indiende voor evenveel wedstrijden. Daarnaast is ook niet eerder gepubliceerd materiaal te zien.

Expositie Eduardo Souto de Moura in Kortrijk

 

 

De Pritzkerprize winnaar legt momenteel de laatste hand aan het crematorium in Kortrijk dat hij samen met het Belgische bureau SumProject ontwierp. Reden genoeg voor de gemeente Kortrijk om de tentoonstelling, die tot nu toe alleen te zien is in Portugal, Italië en Zwitserland naar België te halen en daarmee architectuurliefhebbers uit onze regio de kans te bieden het werk van deze stararchitect te bekijken.

De tentoonstellingsbrochuchure is samengesteld met teksten van Kenneth Frampton en Marc Dubois, ontwerptekeningen van het crematorium en een genummerde en door Souto gesigneerde schetst van het crematorium.

In oktober wordt het crematorium officieel geopend, Souto zelf zal dan ook de tentoonstelling met een bezoek vereren.

Eduardo Souto Moura Concursos 1979-2010 is te zien van 1 oktober tot zondag 30 oktober 2011 in de Paardenstallen van het Broelmuseum in Kortrijk. Openingstijden 11-17.00 uur. Op maandag is het museum gesloten.

 

Reageer op dit artikel