nieuws

Drijvend zwembad in de Rijnhaven

Geen categorie

In navolging van veel grote Europese steden krijgt Rotterdam mogelijk ook een drijvend zwembad in de Rijnhaven. GO Marketing maakte samen met IOU Architecture in opdracht van de gemeente Rotterdam een concept en een ontwerp voor de City Water Lounge, een drijvend zwembad met een whirlpool, een horecagelegenhed, een sauna en een Turks stoombad.

Drijvend zwembad in de Rijnhaven

De City Water Lounge krijgt een oppervlakte van 1700 m2 en bestaat uit twee aan elkaar gekoppelde duwbakken van 78 x 11 meter. Het houten dek verwijst aan het vele hout hout dat vroeger in de Rijnhaven is opgeslagen.Door het koppelen van zeecontainers zijn de binnenruimtes open met ruimte voor een restaurant en bar en met plek voor een dj.

Bij de ontwikkeling van het drijvende zwembad door IOU Architecture wordt gebruik gemaakt van bestaande materialen. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van onder meer warmte- en zonnecollectoren, warmtepompen en de laatste ontwkkelingen op het gebied van energiebesparing. Het water wordt mogelijk verwarmd met restwarmte. Mocht de locatie niet bevallen dan is het mobiele eiland te verplaatsen.

Het drijvende zwembad van Rotterdam past in het collegewerkprogramma ‘De Binnenstad als Citylounge’ (Binnenstadsplan 2008-2020) dat een aangename binnenstad nastreeft voor bewoners, bezoekers, studenten en bedrijven.

Reageer op dit artikel