nieuws

Barbie kan verhuizen

Geen categorie

Om jonge meisjes kennis te laten maken met de wereld van architectuur en design bedacht het Amerikaanse Architectuur Instituut een prijsvraag waarin zij speelgoedfabrikant Mattel betrokken. Samen lanceerden zij de ‘Architect-Barbie’. Natuurlijk verdient deze fashionate een waardig huis waarin zij zich thuis voelt en haar laatste mode kan tentoonstellen. Op haar eigen blog hield Barbie de inzendingen bij en maakte zij de winnaars bekend.

Barbie kan verhuizen

 

De inzending van Ting Li en Maja Paklar, beiden uit New York,  kregen het merendeel van de 9000 stemmers op hun hand. Hun ‘Barbie’s  Dream House’ bestaat uit een entertainmentruimte en een chef’s open keuken op de eerste etage. Op dezelfde etage is een kantoor, bibliotheek en ontmoetingsruimte gepland. Ook is er een terras op de tweede etage. Op de derde en vierde etage bevinden zich de privé-ruimtes van ‘Architect-Barbie’, haar slaapkamer en haar inspiratieruimte. Het dak heeft een kas en een landschappelijke tuin voor haar huisdieren. Niemand kan zeggen dat Barbie niet is gecharmeerd van milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Haar nieuwe huis krijgt zonnepanelen, een irrigatiesysteem, schaduwinstallaties, vloeren van bamboe, waterzuinige toiletinstallaties en lokale materialen en meubilair.

De winnaars van deze publiekswedstrijd, er kon alleen digitaal worden gestemd, waren blij met hun uitverkiezing. Barbie was hun favoriete speelgoed tijdens hun kindertijd in China en Kroatië. Zij hopen met deze overwinning jonge vrouwelijke architecten te overtuigen van hun ontwerpkwaliteiten en willen aan jonge meisjes laten zien hoeveel plezier je aan architect kunt beleven.

Helaas wordt het winnende ontwerp niet uitgevoerd. Het prijzengeld, 10.000 dollar is door de winnaars gedoneerd aan CHAD, een High School in Philadelphia gericht op architectuur en ontwerp.

Lees de blog van Barbie

 

Reageer op dit artikel