nieuws

App toont hergebruik in Amsterdam

Geen categorie

Aan het rijtje architectuur apps UAR is een nieuwe variant toegevoegd. Vanaf 9 september is het mogelijk de wandel- en fietsroute ‘Hergebruik’ te raadplegen.

App toont hergebruik in Amsterdam

 

 

De app, een initiatief van Arcam en Bureau Monumenten & Archeologie (BMA), voert langs twee routes door Amsterdam. Er is een fietsroute ‘Langs het IJ’ en een wandelroute ‘Door de binnenstad’. Beide bevatten informatie over 26 hergebruikte gebouwen in Amsterdam, zoals de Van Gendthallen op het Oosterburgereiland, The Bank aan de Herengracht, het Groot Laboratorium op het voormalig Shell terrein in Noord en De Bazel aan de Vijzelstraat. De informatieve teksten zijn geïllustreerd met oud en nieuw fotomateriaal, tekeningen en artist impressions. Extra zijn de toegevoegde geluidsfragmenten waarin betrokkenen vertellen over hun ervaring met het thema hergebruik. Met onder anderen: Antoine Bodar, André van Stigt en Vladimir Stissi.

De ontwikkeling van de app speelt in op het thema van de Open Monumentendag Amsterdam, ‘Nieuw gebruik – Oud Gebouw’ op 10 en 11 september. Tijdens dit weekend openen bijzondere voorbeelden van hergebruikte gebouwen hun deuren voor publiek.

Reageer op dit artikel