nieuws

Aftrap nieuw plein in Accra, Ghana

Geen categorie

Ghana is een Afrikaans land in opkomst. Steeds meer toeristen trekken naar het land. Om deze toeristen te ontvangen krijgt het gebied rond de luchthaven in de Ghanese hoofdstad Accra een opknapbeurt. Onderdeel hiervan is het One Airportplein, een ontwerp van de Italiaanse architect Mario Cucinella. De aftrap van het project is op 8 september.

Aftrap nieuw plein in Accra, Ghana

 

 

Het ontwerp van Cucinella beslaat een oppervlakte van 21.000 vierkante meter en voorziet in winkels en kantoren. Het project moet een openbare plek voor toeristen en voor de lokale bevolkng aan de noordzijde van het gebied creëren. De omgeving van het plein is in dermate slechte staat dat na de oplevering het plein wordt gebruikt als een overheids- of semi-openbare plaats voor de werknemers. In de toekomst moet het plein openbaar toegankelijk worden.

De hoofdingang van de kantoren en de detailhandel komt op een hoger niveau. De belangrijkste gevels van het gebouw zijn op het noorden en zuiden gericht. De gevels aan de oost- en westzijde worden in verband met de zonregulatie verlaagd aangebracht.

Vrijdragende terrassen moeten de gevel tegen het zonlicht beschermen en zorgen voor schaduw waaronder de bestaande vegetatie kan uitgroeien tot een microklimaat. Een binnenplaats verhoogd de natuurlijke ventilatie. Het gewapend beton waarvan de terrassen zijn gemaakt verwijzen naar de typische beelden van Afrika.

Reageer op dit artikel