nieuws

Wiek Röling overleden

Geen categorie

Vorige week donderdag is Wiek Röling op 75-jarige leeftijd overleden. Gisteren was in kleine kring de uitvaart van de voormalige stadsarchitect van Haarlem.

Wiek Röling overleden

 

 

 

 

 

Röling was van 1970 tot 1988 stadsarchitect in Haarlem. Vervolgens was hij tot 2001 werkzaam als hoogleraar ‘ontwerpen gebouwen’ aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Daarnaast was hij van 2001 tot 2008 lid van de Stichting ‘Gras en Wolken’ dat zich inzet voor het behoud van het Groene Hart.

In Haarlem was hij betrokken bij de stadsvernieuwing in het Rozenprieel, de Leidse buurt, de grootschalige nieuwbouw in Schalkwijk en de Zuiderpolder. De projecten die hij in Haarlem achterlaat zijn onder andere de muziekkoepel in de Haarlemmerhout, de Hangende tuinen in Schalkwjik, de verbouwing van het oude concertgebouw en de woningen in de Pieterstraat.

Ook buiten Haarlem was Röling actief. Zo maakte hij in 1986 een Beeldenpaviljoen voor de internationale beeldententoonstelling Sonsbeek. De in het leven geroepen stichting Beeldenpaviljoen Wiek Roling heeft plannen om het ontwerp te herbouwen.

Reageer op dit artikel