nieuws

Uitbreiding Bredase studentenwoningen

Geen categorie

Onder de naam StudentHousing@Breda wil het college van de stad samen met de corporaties het aantal woonruimten voor studenten met 1000 uitbreiden. Daarnaast komen er voor een aantal gebieden spelregels voor kamerverhuur.

Uitbreiding Bredase studentenwoningen

 

 

 

Het is de bedoeling de extra wooneenheden gefaseerd uit te voeren, tot 2012 de eerste 500 waarna in 2014 de 1000 extra gereed moeten zijn. De Bredase corporaties nemen hiervan 800 voor hun rekening. Ook wil het college dat het aantal woonruimten met het ‘certificaat kamerverhuur’ toeneemt. Dit certificaat richt zich onder meer op brandveiligheid en reële huurprijzen. Tegelijkertijd wordt ook gehandhaafd op ongewenste situaties.

Om een overvloed aan kamerverhuur tegen te gaan komen er voor de wijken Tuinzigt, Doornbos-Linie, Belcrum, Brabantpark, Geeren-Noord en –Zuid en Haagpoort ‘spelregels kamerverhuur’.

Het concept actieplan wordt voorgelegd aan het bestuurlijk overleg Studentenhuisvesting, aan de particuliere verhuurders en via de wijkraden aan de bewoners. Dit najaar legt het college een definitief actieplan voor aan de raadscommissie Ruimte.

Reageer op dit artikel