nieuws

Textielontwerper Fanny Aronsen overleden

Geen categorie

De Zweedse textielontwerper Fanny Aronsen is op 55-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Kvadrat, het textielmerk waar zij sinds 2002 mee samenwerkt, liet in een persbericht weten dat Aronsen is overleden op 3 juli.

Textielontwerper Fanny Aronsen overleden

 

 

Fanny Aronsen is geboren in Malmö en groeide op in Zweden, maar reisde al snel de wereld rond. Ze werkte in Parijs, Brussel en Amsterdam, om in 1998 terug te keren naar Stockholm en daar haar eigen textielstudio op te zetten en het merk FANNYARONSEN.

In 2002 ging ze een partnerschap aan met het Deense textielmerk Kvadrat. Aronsen legde in het ontwerp van haar stoffen de nadruk op kwaliteit, op het gebruik van natuurlijke materialen en op het productieproces. Ontwerpen van Aronsen zijn te herkennen aan de luxueuze stoffen met een sterke tactiliteit, intrigerende structuren en volle kleuren. Haar aandacht voor detail, vakmanschap en techniek maakte haar tot een belangrijke speler in de interieurwereld.

 

Een van de laatste stoffen die Fanny Aronsen uitbracht is Prisma. 

In 2003 werd Aronsen docent textielontwerp aan de Universiteit van Stockholm, en gaf lezingen aan de gerenommeerde Konstfack – University College of Arts, Crafts and Design. Ze behaalde diverse graden in textielontwerp aan verschillende academies in Scandinavië en deed een Masters in Art History and Design aan de Universiteit van Lund.

Het werk van Fanny Aronsen is in de loop der jaren bekroond met verschillende prijzen, zoals de Duitse Red Dot Design Award, de Zweedse Utmärkt Svensk Form, en de Nederlandse onderscheiding voor Goed Industrieel Ontwerp.

 

Reageer op dit artikel