nieuws

StudioNinedots tweede voor woongebouw aan de Seine

Geen categorie

StudioNinedots is tweede geworden in een ontwerpwedstrijd voor een woongebouw aan de Seine in Parijs. Het kersverse Nederlandse bureau deed op uitnodiging van ontwikkelingscombinatie Nexity/SAEM mee aan de wedstijd. De opdracht ging naar het Franse bureau Beckmann ’n Thepe.

StudioNinedots tweede voor woongebouw aan de Seine

StudioNinedots ontwierp voor macro LOT AA in Rive de Billancourt een herkenbaar woongebouw met een rijke uitstraling waar elke bewoner kan genieten van de kwaliteiten van de locatie. Het plot is gelegen op het knooppunt van de belangrijkste elementen van het stedenbouwkundige plan: de oude stad, de nieuwe wijk, de Seine en Parc de Billancourt.

Het gebied van 72 ha, gelegen op het oude fabrieksterrein van Renault, krijgt een nieuwe identiteit. Hoogstaande architectuur, een waardevol landschap en respect voor het milieu worden op een eigentijdse manier samengevoegd. Straks zullen er zo’n 15.000 mensen wonen en werken. De commerciële toren C1 van Jean Nouvel, de geplande kantoortoren D5 en het woongebouw macro LOT AA zullen de drie iconen van Le Trapeze vormen.

Reageer op dit artikel