nieuws

Samenwerking van aken architecten en Philip Johnson

Geen categorie

Het Nederlandse architectenbureau van aken architecten (VAA.) uit Eindhoven heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het architectenbureau van de in 2005 overleden architect Philip Johnson.

Samenwerking van aken architecten en Philip Johnson

 

 

 

 

 

Uit respect voor de wereldberoemde ontwerper die in 1979 als eerste architect de Pritzker Prize ontving, hebben de huidige partners besloten om de kantoren in New York, Singapore, Taipei en Shanghai samen te voegen onder de naam St.Johnson Inc.

Internationalisering

Voor van aken architecten is met het ondertekenen van de overeenkomst een belangrijke stap gezet in de verdere internationalisering van het bedrijf. Onder aanvoering van de in januari aangetreden directievoorzitter Ron de Goeij investeert VAA. juist nu in de verdere versterking van haar fundament.

Seagram Building

Het Seagram Building in New York

Philip Johnson

In 1940 studeerde Johnson architectuur aan de Harvard University bij Walter Gropius en Marcel Breuer. Kort na zijn studie richtte hij zijn bureau op en ontwierp het Glass House, geïnspireerd op het Farnsworth House van Ludwig Mies van der Rohe. Met Mies van der Rohe ontwierp hij in de jaren 50 het Seagram Building in New York. In januari 2005 overleed Johnson op 98 jarige leeftijd.

 

Reageer op dit artikel