nieuws

Passantenpaviljoen in Brugge

Geen categorie

Als bewoner van de Zilversparrenstraat in Brugge geniet je van een mooi uitzicht. Op de even nummers is de blik gericht op de velden van Ryckevelde terwijl de inwoners op de oneven nummers het ‘moeten doen’ met een uitzicht op een bos. Helaas vormt de straat een snelle sluiproute voor automobilisten tussen Ver-Assebroek en Sijsele en dat vormt een schril contrast met de anders zo rustige buurt.

Passantenpaviljoen in Brugge

 

Door de grote voortuin van nummer 48 ontstond het idee om daar een publiek toegankelijke picknickplaats voor de buurt en zijn passanten te maken. Op de grens van de privéruimte is de plek door Tom Callebaut voorzien van een tijdelijk paviljoen.

Het paviljoen wil als een lange strook architectuurpoëzie inwerken op de vluggere voorbijganger in de straat (fietsers en automobilisten) en hen uitnodigen te vertragen. Daarnaast dient het als pauzeplek en als ontmoetingsruimte voor de buurtbewoner. Omdat het paviljoen dient als experiment zal het vaak veranderen. De binnenruimte is een plek voor verbeelding geworden.

Reageer op dit artikel