nieuws

Nieuw onderkomen voor poppodium Doornroosje

Geen categorie

De combinatie KlokBouw BV Nijmegen, bestaande uit Ed. Züblin AG en AGS architecten gaat het nieuwe onderkomen van poppodium Doornroosje en studentenwoningen van de Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen bouwen. Na beoordeling van de ingezonden plannen haalde dit ontwerp de meeste punten. De bouw van het complex start nog voor het einde van dit jaar. De oplevering staat gepland voor eind 2013.

Nieuw onderkomen voor poppodium Doornroosje

Het nieuwe plan op de voormalige locatie van het stationspostkantoor bestaat uit een nieuw onderkomen voor Doornroosje met een grote en kleine zaal met bijbehorende voorzieningen en 350 studentenwoningen van de Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen. Onder het complex komt bovendien een gratis fietsenstalling met 3700 plaatsen.

  Met de aanbesteding van dit plan komt een einde aan een zoektocht van meer dan tien jaar naar een geschikte plek voor de nieuwbouw van poppodium Doornroosje. Om tot gunning te komen heeft de gemeente een niet openbare Europeese aanbesteding doorlopen in samenwerking met de SSHN en Doornroosje.

Bron: www.nijmegen.nl

Reageer op dit artikel