nieuws

Minder sociale woningen verhuurd in Amsterdam

Geen categorie

In de regio Amsterdam bereikte het aantal vrijgekomen sociale huurwoningen vorig jaar een dieptepunt.

Minder sociale woningen verhuurd in Amsterdam

 

 

 

 

 

Ruim 13.900 van deze woningen kregen een nieuwe huurder. In 2009 waren dat er 14.700, in 2006 16.700. Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerde rapportage van het Platform Woningcorporaties Noordvleugel Randstad en de Stadsregio Amsterdam. Volgens hen “stagneert de toch al slechte doorstroming in de sociale huursector zo verder’’.

De daling komt door de economische crisis. Zo blijven huurders die anders zouden doorstromen naar een koopwoning of een duurdere huurwoning nog even zitten door de strengere eisen van hypotheekverstrekkers en de onzekerheid over hun inkomen. Doordat de doorstroming is verslechterd, moeten mensen ook langer wachten op hun eerste sociale huurwoning. In 2010 was de inschrijfduur 7,9 jaar, tegen 7,3 jaar in 2009

Reageer op dit artikel