nieuws

Kossmann.dejong wint IDEA Award

Geen categorie

Het Amsterdamse ontwerpbureau Kossmann.dejong viel in de prijzen bij de International Design Excellence Awards (IDEA). De permanente tentoonstelling ‘De Laurenskerk; een monument vol verhalen’, is beloond met een Silver Award in de categorie Environments.

Kossmann.dejong wint IDEA Award

 

 

In de Rotterdamse kerk heeft Kossmann.dejong een expositie gemaakt die is gebaseerd op verhalen die in het gebouw besloten liggen. Er zijn geen objecten om tentoon te stellen, het gaat om de verhalen die de kerk kan vertellen. Voor de expositie is geput uit een geschiedenis van ruim vijf eeuwen, van het begin van de stad tot aan de toekomst.

  

De eigentijdse multimediale presentatie doet recht aan het gebouw en biedt verheldering en verdieping aan de Rotterdamse gemeenschap en aan de stadstoerist. Ook laat deze wijze van tentoonstellingsontwerpen een geheel nieuwe benadering zien om monumenten een tweede leven te geven als dragers van de geschiedenis.

  

De IDEA-competitie is een internationale designcompetitie, waarvoor dit jaar meer dan 2000 aanmeldingen uit 39 landen binnenkwamen.

De IDEA Awards worden op 17 september uitgereikt door de Industrial Designers Society of America (IDSA) tijdens de 2011 International Conference in New Orleans. Ook in 2009 won Kossmann.dejong al twee IDEA Awards in de categorie Environments, voor het LEF Future Centre in het gebouw van Rijkswaterstaat in Utrecht en voor de expositie BISJ Palen in het Tropenmuseum Amsterdam.

  

Reageer op dit artikel