nieuws

Hosper krijgt Groen Lintje voor guerrilla gardening

Geen categorie

Hosper landschapsarchitectuur en stedebouw heeft van Groen links Haarlem een Groen Lintje gekregen voor hun guerrilla gardening actie van januari 2011. Het bureau plantte 25 populieren op het terrein Oostpoort, nabij treinstation Spaarnwoude.

Hosper krijgt Groen Lintje voor guerrilla gardening

Later bleek dat de betreffende locatie door de gemeente is aangemerkt als ‘een locatie met hoge ecologische waarde, waar een aanzienlijk aantal bijzondere cq. zeldzame planten- en diersoorten zijn aangetroffen’. De door het bureau geplante bomen tastten het unieke ecologische karakter volgens de gemeente aan, waarop Hosper de populieren heeft verwijderd en herplant op een alternatieve locatie.

Vrijdag 1 juli heeft het Hosper landscape repair team in Heerhugowaard-Zuid, plandeel 4, een nieuwe guerilla gardening actie uitgevoerd. Er werden vijftig zonnebloemen geplant op een plek waar woningbouw is gestagneerd. Het stedenbouwkundig plan en het ontwerp voor de openbare ruimte voor plandeel 4 is van Hosper zelf. Een deel van de geplande woningbouw en de inrichting van de openbare ruimte is al gerealiseerd, maar veel woningbouw ontwikkelingen zijn momenteel stopgezet. Omdat het plantseizoen voor bomen niet in de zomer valt, en vanwege de plek in de ‘stad van de zon’ is gekozen voor zonnebloemen.

Reageer op dit artikel